Φεύγω για διακοπές. Και ο πιστός μου φίλος;

H περίοδος πριν από τις καλοκαιρινές μας διακοπές είναι γεμάτη προσμονή, αλλά έχει και αρκετή ανησυχία για εκείνους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που λόγω συνθηκών δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους τα αγαπημένα τους τετράποδα. Καλούνται λοιπόν να βρουν μία λύση ή ακόμα και ένα προσωρινό σπίτι, για να είναι οι πιστοί τους φίλοι ασφαλείς, όσο εκείνοι θα είναι μακριά.

Αν έχουμε γατούλα, τότε τα πράγματα γίνονται αυτομάτως πιο εύκολα, πόσο μάλλον αν πρόκειται να λείψουμε λίγες ημέρες. Η γάτα είναι από εκείνα τα ζώα που μπορούν να ζήσουν μόνα τους στο σπίτι, αφού αυτοεξυπηρετείται. Συν τοις άλλοις, δεν έχει ανάγκη από βόλτα. Ωστόσο, αν επιλέξουμε να την αφήσουμε μοναχούλα, θα πρέπει να βρούμε ένα άτομο που να εμπιστευόμαστε και το οποίο θα αναλάβει να επισκέπτεται ημερησίως το σπίτι μας για να ανανεώνει το φαγητό, το νερό και την άμμο της. Μία άλλη εναλλακτική είναι να τη φιλοξενήσει κάποιο οικείο πρόσωπο για τις μέρες της απουσίας μας. Δεν είναι όμως όλες οι γάτες δεκτικές στην αλλαγή περιβάλλοντος. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα φιλοξενίας σε κάποιο κτηνιατρείο, μιας και είναι μικρόσωμα ζώα, ή σε κάποιο ξενοδοχείο ζώων.

Στην περίπτωση του σκύλου, η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη. Σε αντίθεση με τις γάτες, οι σκύλοι χρειάζονται καθημερινά κάποιον να ασχολείται μαζί τους, διαφορετικά θα επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία τους. Δεν είναι καθόλου συνετό λοιπόν να τον αφήσουμε μόνο του σε ένα άδειο σπίτι. Μπορούμε και εδώ να τον εμπιστευτούμε σε κάποιον οικείο μας που έχει εμπειρία με σκυλάκια και έχει καλή σχέση μαζί του, ώστε να τον φροντίζει και να τον βγάζει για την καθιερωμένη του βόλτα. Πρέπει όμως να βεβαιωθούμε πρώτα ότι και τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού (αν υπάρχουν) θα έχουν θετική διάθεση απέναντι στον τετράποδο φίλο μας. Φυσικά, και εδώ υπάρχει η λύση της φιλοξενίας από ένα κτηνιατρείο, εφόσον το σκυλάκι είναι μικρόσωμο. Σε άλλη περίπτωση, μπορούμε να το αφήσουμε σε ένα ξενοδοχείο ζώων που μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα μεγαλόσωμων ζώων.

Και για τις δύο περιπτώσεις κατοικίδιου, έρχεται να προστεθεί ακόμη μία εναλλακτική που λέγεται “keeper”. Ο keeper λοιπόν είναι ένα άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις στη φροντίδα των ζώων και μπορεί να τα αναλάβει στο δικό του χώρο, με το ανάλογο κόστος. Αν καταλήξετε στη λύση του κτηνιατρείου, του ξενοδοχείου ή του keeper, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Αρχικά, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας αν θα μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα του κατοικιδίου σας. Αν όχι, ενδεχομένως να μπορεί να σας συστήσει κάποιον άλλο επαγγελματία ή ξενοδοχείο. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς με κατοικίδια ή κάντε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αφού συγκεντρώσετε κάποια πιθανά μέρη φιλοξενίας καλό θα ήταν να κάνετε ορισμένες επισκέψεις, να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, να δείτε τις εγκαταστάσεις, τις συνθήκες υγιεινής, το προσωπικό και τη συμπεριφορά του στα άλλα ζωάκια, έτσι ώστε να αποκομίσετε μία καλή εικόνα, προτού προβείτε στην τελική επιλογή.

Συντακτική Ομάδα Pet City

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s