Πόσο ταυτίζεστε με την ηρωίδα- ήρωα του βιβλίου; Konstandina Alberti: Πολύ! Και θα σας πω γιατί. Γιατί σ΄αυτή τη θέση έχω έρθει. Έχετε έρθει όλοι. Και έχω κλάψει για χαμένους έρωτες και έχω πονέσει για ό,τι έχει τελειώσει και έχω ξενυχτήσει πάνω από ένα κινητό μη τυχόν και χτυπήσει και έχω μετανιώσει για ό,τι δεν πρόλαβα να σώσω.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Human mag υποδέχεται στη στήλη συνεντεύξεις τη συγγραφέα Konstandina Alberti

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί έζησα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια. Σύντομα εγκατέλειψα την αγαπημένη μου πόλη και εγκαταστάθηκα με τους γονείς μου στην Ιταλία, καθώς οι μισές μου ρίζες είναι από εκεί. Φοίτησα μέχρι τα δεκαεπτά μου περίπου, σε Ελληνικό-ιταλικό σχολείο και με την επιστροφή μου στην Ελλάδα πέρασα στην Ιατρική Αθηνών και επέλεξα τον κλάδο της Αναισθησιολογίας. Όταν ολοκλήρωσα τον κύκλο των σπουδών μου, δεν εξάσκησα το επάγγελμα, γιατί η καρδιά μου ήταν πάντα δοσμένη στην τέχνη. Ασχολήθηκα με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως διευθύντρια παραγωγής και αργότερα με το θέατρο κάνοντας τις δημόσιες σχέσεις. Η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου από τα παιδικά μου χρόνια και σε δεκάδες χαρτάκια έγραφα διάφορες σκέψεις, στίχους και μικρά διηγήματα.  

Ζω στην Αθήνα με τον γιο μου, λατρεύω τα παιδιά και τα ζώα, δραστηριοποιούμαι σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και εξακολουθώ να εργάζομαι ως ραδιοφωνική παραγωγός. Είμαι υπέυθυνη έκδοσης στον όμιλο A & P Group Publications που έχει τις εκδόσεις Αέναον, Κίτρο, Άρωμα, Ποιείν, Fanstastico, Coocoovaya, Δαναός και Παραμυθούπολη.

Το πρώτο μου βιβλίο είναι το Τσάι Βατόμουρο  από τον εκδοτικό όμιλο Αέναον, το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ως πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας και βραβεύτηκε από τον όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Το νέο μου βιβλίο με τίτλο Μια φορά κι έναν καιρό… Υπήρξαμε, είναι το δεύτερο βιβλίο μου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άρωμα.

Βιβλιογραφία

Τσάι βατόμουρο, Νουβέλα – βραβευμένο Εκδοτικός όμιλος Αέναον (2017)

Ενοχή μου… Εσύ, Πεζοποίηση Εκδόσεις Άρωμα (2018)

Μια φορά κι έναν καιρό… Υπήρξαμε Εκδόσεις Άρωμα (2019)

Υπό έκδοση Mea Culpa Εκδόσεις Κίτρο (2020)

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ »Μια φορά κι έναν καιρό… υπήρξαμε», ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ Konstandinas Alberti και ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ εκδόσεις Άρωμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

HUMAN MAG

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

HUMAN MAG

1 Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας;

Το Μια φορά κι έναν καιρό… Υπήρξαμε, είναι αποστάγματα ψυχής. Είναι ένα κάλεσμα και μια λύτρωση. Είναι η παραδοχή λαθών, είναι η ανάγκη μας για τον άνθρωπο που αγαπάμε. Είναι ένα μάθημα για όλους μας πως ο έρωτας δεν είναι ποτέ κακός. Ο έρωτας από μόνος του δεν κάνει ποτέ μα ποτέ λάθη. Εμείς φταίμε, είτε γιατί έχουμε λάθος επιλογές, είτε γιατί έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους. Είναι ένα μεγάλο κατηγορώ στον εγωισμό που καταστρέφει πάντα ό,τι πιο όμορφο χτίζουμε. Και τέλος είναι μια ευκαιρία να μάθουμε να αποδεχόμαστε την ήττα μας και να μπορούμε να συγχωρούμε στο όνομα της αγάπης.

2 Ποιου βιβλίου συγγραφέας θα θέλατε να ήσασταν εσείς;

Ομολογώ πως μου αρέσουν πολλά βιβλία και ακόμα περισσότεροι συγγραφείς, όμως ο καθένας έχει καταθέσει τις δικές του σκέψεις, απόψεις και τρόπο γραφής. Για αυτό θα ήθελα να είμαι συγγραφέας μόνο των δικών μου βιβλίων, με τις δικές μου καταθέσεις ψυχής και ειλικρίνιας.

3 Υπάρχει κάποιος λογοτεχνικός χαρακτήρας από το βιβλίο σας τον οποίο θα σκεφτόσασταν να ξαναζωντανέψετε και σε επόμενα βιβλία;

Στο συγκεκριμένο βιβλίο όχι. Γιατί δεν υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες. Είναι μία ηρωίδα η οποία απλά κάνει τη δική της εξομολόγηση στον άνθρωπο που αγαπάει, μόνο και μόνο επειδή εκείνος δεν της έδωσε ποτέ την ευκαιρία να την ακούσει. Είναι μια εσωτερική της ανάγκη να του μιλήσει σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση.

4 Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Μετά το Μια φορά κι έναν καιρό… Υπήρξαμε που θα εκδωθεί από τις εκδόσεις Άρωμα, θα εκδωθεί από τις εκδόσεις Κίτρο το Mea Culpa, μια αληθινή ιστορία η οποία έχει αργήσει πολύ να πάρει τον δρόμο της έκδοσης.

5 Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η συγγραφέας;

Αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Χόρχε Μπουκάι.

6 Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε και ποιό το τελευταίο;

Πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν η Τζέιν Ευρ και τελευταίο ήταν του Χόρχε Μπουκάι με τίτλο Θέλω…

7 Αν σας έλεγα να καλέσετε έναν συγγραφέα σε δείπνο, ποιον θα διαλέγατε και γιατί; 

Μμμ πολύ ωραία ερώτηση. Θα ηθελα να καλεσω σε δειπνο τον Χόρχε βεβαια και αυτό γιατί θαυμάζω την οπτική του, τον ελεύθερο τρόπο γραφής του και τις άκρως απελευθερωτικές αντιλήψεις του για τον έρωτα και την αγάπη.

8 Τι δεν θα ξανακάνατε πλέον;

Να μην ξαναερωτευτώ θα ήθελα να το πω, αλλά θα γελάει ο θεός έρωτας που κάνω τέτοια σχέδια. Πολλά πράγματα δεν θα έπρεπε να κάνω ξανά, αλλά βλέπεις τα λάθη τα αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής. Σίγουρα δεν θα επένδυα όλο μου τον χρόνο ξανά σε κανέναν άνθρωπο. Πρέπει πάντα να αγαπάμε και να δενόμαστε με τους ανθρώπους μέχρι εκεί που διατηρούμε την ανεξαρτησία μας.

9 Πώς νιώθετε όταν γράφετε τη λέξη τέλος στο βιβλίο σας;

Το έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις μου, πως το τέλος σαν λέξη, σαν έννοια με ενοχλεί. Το θεωρώ κάτι θλιβερό. Οπότε δεν γράφω ποτέ τη λέξη τέλος και στα βιβλία μου.

10 Πόσο ταυτίζεστε με την ηρωίδα του βιβλίου;

Πολύ! Και θα σας πω γιατί. Γιατί σ΄αυτή τη θέση έχω έρθει. Έχετε έρθει όλοι. Και έχω κλάψει για χαμένους έρωτες και έχω πονέσει για ό,τι έχει τελειώσει και έχω ξενυχτήσει πάνω από ένα κινητό μη τυχόν και χτυπήσει και έχω μετανιώσει για ό,τι δεν πρόλαβα να σώσω.

11 Πείτε μας τρία χαρακτηριστικά σας.

Είμαι εσωστρεφής σε βαθμό αντικοινωνικότητας, λιγομίλητη και αντιδραστική. Παλιότερα ήμουν και πολύ ενοχική, αλλά ευτυχώς αυτό το ξεπέρασα.

12 Πόσα βιβλία έχετε γράψει και ποιά είναι αυτά;

Έχω γράψει πολλά έχουν εκδωθεί δύο, το Τσάι Βατόμουρο από τις εκδόσεις Αέναον το οποίο είναι νουβέλα. Το Τσάι Βατόμουρο, ήταν το πρώτο μου βιβλίο βραβεύτηκε από τον όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα.

Το δεύτερο βιβλίο μου είναι το Ενοχή μου… Εσύ. Είναι πεζοποίηση και εκδώθηκε από τις εκδόσεις Άρωμα. Το τρίτο που θα εκδωθεί μέσα στα Χριστούγεννα είναι το Μια φορά κι έναν καιρό… Υπήρξαμε, από τις Εκδόσεις Άρωμα.

13 Το τέλος το ορίζετε εσείς ή ο ήρωάς σας;

Πάντα οι ήρωες. Είναι παράξενο για όποιον δεν το γνωρίζει, αλλά αλλιώς ξεκινάς να γράψεις και αλλιώς καταλήγεις. Οι ήρωες με βασανίζουν πάντα με τις ανατροπές και τις αποφάσεις τους. Αυτοί ορίζουν όχι μόνο το τέλος, αλλά και την πορεία και την πλοκή του κάθε βιβλίου.

14 Σε ποιά πόλη/χώρα και σε ποιό έτος διαδραματίζεται το βιβλίο σας με τίτλο

Το έτος 2019 στην Αθήνα με τίτλο Μια φορά κι έναν καιρό…Υπήρξαμε

Τέλος, πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας;

Η ηρωίδα μου αποφασίζει να γράψει σε ένα ημερολόγιο που έχει αγοράσει όσα την έχουν πονέσει από τον πρόσφατο χωρισμό της με τον αγαπημένο της. Μια γυναίκα δυναμική που κατέληξε τσακισμένη από έναν απροσδόκητο χωρισμό που της στερήθηκε το δικαίωμα να μάθει. Της έκλεισαν όλες οι πόρτες όταν θέλησε να την ακούσουν, που κατηγορήθηκε μόνο και μόνο γιατί υπήρξε αθεράπευτα ερωτευμένη. Που κρίθηκε αυστηρά επειδή αγαπούσε με όλο της το είναι και κανείς ποτέ δεν κατάλαβε τις λεπτές ισορροπίες του σωστού και του λάθους που έχει ένας ερωτευμένος. Μια γυναίκα που είδε τα πάντα να γκρεμίζονται γύρω της σαν χάρτινος πύργος και παρ’όλα αυτά πάλεψε μέχρι το τέλος να κρατήσει και να περισώσει ό,τι μπορούσε. Μια γυναίκα που έφτασε στο σημείο να νομίζει πως αυτή την αγάπη τη φαντάστηκε μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος που υπήρχε μαζί του αρνιόταν να τη δει, να της μιλήσει, να της δώσει εξηγήσεις λες και ήταν ένας ξένος. Άνιση μάχη με έναν μεγάλο αντίπαλο ΤΗ ΣΙΩΠΗ.

Μια γυναίκα που αν και τσακισμένη εντελώς κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα να σταθεί στα πόδια της. Αλλά… το βιβλίο έχει και ανατροπή μην τα πούμε και όλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καθένας που θα το πιάσει στα χέρια του θα ταυτιστεί. Γιατί αυτά όλοι λίγο πολύ τα έχουμε περάσει.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις υπέροχες ερωτήσεις. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στο έργο σας.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο σας βιβλίο!

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του Humans mag

https://humanmagazine.home.blog

Αλίνα Παπαδοπούλου & Partners

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s